Då var det dags för byte av lite fler högtalare. Dom här skall in i framdörrarna. Här tvingas jag göra ett avsteg från premiumnivån på grund av att mina dörrpaneler inte är anpassade för de högtalare som ingår i premiumpaketet. Jag får använda High Performance istället. Diskanterna är dock av Premiumklass.

Dörrpanelerna fram måste demonteras. Täck-kåpan i handtaget lossas försiktigt med en liten radiomejsel.....

.....och lirkas sedan loss helt.

Två skruvar lossas. En i ovankant......

.....och en längst ner.

Clipsen runt panelens kant lossas genom att centrumpiggen trycks in. Det finns lite olika varianter på dessa clips men dom funkar ungefär likadant. Tre av clipsen är inringade på bilden.

Lossa panelen i nedre bakkant med hjälp av ett sk. "Fiskben".

Håll ut panelen lite i underkant lyft sedan panelen försiktigt rakt upp i bakkant.....
.......så sjunker den i framkant. Nu kan man lirka loss panelen från skraplisten och hålla den med ena handen medan kontakterna och dörröppnarvajer på insidan panelen kopplas loss.
Så här ser det ut innanför panelen.
När nu dörrpanelen är lossad är det dags att montera diskanten. Här syns den nya diskanten till vänster (med gul etikett). "Diskanten" med vit etikett är en "Dummie" och alltså ingen fungerande högtalare.
Sådär ja! Då var det klart. Det tar inte många sekunder att montera diskanten.
Dags då för att ta bort den gamla dörrhögtalaren av Performance-modell.
Borta!
Monterat och klart! Bara att återmontera dörrpanelen och sedan göra om operationen på andra sidan. Attans vilken skillnad det blev på ljudet!