Som 16-åring tog jag mc-kort och körde sedan en lätt mc under två somrar.

I god tid före 16-årsdagen köpte jag en Honda 125:a som pappa körde en del med. Detta var vid tiden för Tjörnbroraset så pappa som pendlade mellan bostaden på Tjörn och jobbet i Kungälv sparade många timmars köande vid färjan genom att köra mc.

 

 
Jag är osäker på vad modellbeteckningen var men tror att den hette CB125 K5 och att årsmodellen var 1975. Själv fick jag hålla mig till mopeden, en Yamaha FS 1DX, -81.

Någon bild på den i digital form har jag av naturliga skäl inte så därför har jag fotograferat av en pappersbild. Därav den skumma bildkvalitén.

Den blå 70-tals Hondan byttes dock ut innan jag fick körkortet klart så jag körde den aldrig i trafik. Bara lite "smygkörning" hemma på gatan.

 

 

Istället köpte jag en annan Honda, en Honda CM125 Twin av årsmodell 1980. Den hade något så ovanligt på den tiden som el-start. Det var något som bara fanns på större motorcyklar i början på 80-talet. Kompisarna var en aaaning avundsjuka på mig som kunde starta med en knapp och inte behövde kicka igång mc:n. Synderna jag begår på bilden är förhoppningsvis preskriberade idag....

Även detta är en avfotograferad pappersbild så kvalitén är inte den bästa.

 

 

Min första "tunga" mc köpte jag sensommaren 2002. En ständigt återkommande "vårsjuka" var äntligen botad!

 

 
En Yamaha XJ600 från 1985. En riktig liten raket med sina pigga 72 hk och bara 215 kg.....

 

 

Försommaren 2003 bytte jag min Yamaha mot en.....

 

 
.....Honda XL600V Transalp från 1999.

 

 
Packväskorna jag hade köpt till Yamahan hade jag kvar och dessa monterades på Hondan. En gammal dröm var på väg att uppfyllas när min första riktiga mc-semester stod för dörren!

 

 
Naturligtvis hade jag på nybörjares vis packat ner på tok för mycket prylar, men Transalpen klarade min jättepackning galant.

 

 
Tillsammans åkte vi mot myggornas förlovade land, norrland. Det blev Orust - Abisko tur och retur.

 

Redan året efter såg jag mig tvungen att sälja Transalpen. Jag hade under den här tiden den krånglande Passaten och hade helt enkelt inte råd med en mc också, tyvärr.

En dag ska jag ha en mc igen och då ge mig ut på en ny långtur, med en mindre och smidigare packning. Hjälmen har förhoppningsvis inte lagts på hyllan för alltid.....